Participatie aan Tennis Vlaanderen

De federatie van Padel in Vlaanderen wordt beheerd door Tennis Vlaanderen.

Alle personen die zich in dit systeem laten registreren, moeten een jaarlijkse bijdrage van 20 euro betalen. Dit lidgeld omvat:

  • Toegang tot het platform van Tennis Vlaanderen
  • Een verzekering in geval van een ongeval tijdens de beoefening van padel in een club in Vlaanderen. Deze verzekering wordt afgesloten op het niveau bij Ethias.
  • Je neemt deel aan de promotie van padel in Vlaanderen.
  • De mogelijkheid om in te schrijven voor de verschillende toernooien georganiseerd door Tennis Vlaanderen.
  • De mogelijkheid om te spelen in de interclubs georganiseerd door Tennis Vlaanderen

Deze deelname geldt per persoon, ongeacht de club waarbij u bent aangesloten. Dus als je al padle speelt in een andere club in Vlaanderen dan de Baudouin, hoef je deze deelname geen tweede keer te betalen.

Ook als u bij AFT geregistreerd bent, hoeft u zich niet voor deze deelname aan te melden.

Indien u daarentegen alleen bij de Franstalige padelfederatie bent ingeschreven, moet u uw lidgeld voor Tennis Vlaanderen opnieuw regelen.

Het is een beetje zoals hockey spelen op de Boudewijn. De hockeyclub zal je inschrijven bij de hockeybond om deel te nemen aan trainingen en wedstrijden. Een deel van het lidgeld van je hockeyclub gaat naar de federatie. Het grote verschil is dat als je al ingeschreven bent bij de federatie (via tennis of een andere club), het logisch is dat je dit lidgeld geen tweede of derde keer hoeft te betalen.

Als u zich ook wilt inschrijven voor toernooien die in Wallonië of Brussel worden georganiseerd, moet u ook deelnemen aan AFP. Momenteel zijn de 2 federaties onafhankelijk.