Newsletter 2023 februari

Beste leden,

Allereerst wensen wij jullie het allerbeste voor dit nieuwe jaar dat voor de Royal Baudouin Padel Club vol zal zitten met nieuwe projecten!

Terugblik op 2022 en op weg naar 2023!

Tijdens het jaar 2022 hebben we, naast de financiële deelname aan de aankoop en installatie van het nieuwe hockeyveld, enkele projecten kunnen realiseren die betrekking hebben op de verbetering van onze faciliteiten dankzij de steun van onze trouwe sponsors CUPRA en Uw Vastgoed:

 • Op elk veld is een camerasysteem (NGTV Experience) geïnstalleerd, waardoor je je lessen / wedstrijden en je beste punten kunt filmen en bekijken via de NGTV app!
 • Op de velddeuren en palen aan de uiteinden van de netten zijn beschermende foams geplaatst. Er zijn ook beschermende strips geplaatst op de netten van elk van onze 3 padelbanen. Het onderhoud van deze voorzieningen werd uitgevoerd in november 2022
 • De kleedkamers en de parkeerplaats van de club zijn opgeknapt.

In 2023 gaat de Royal Baudouin Padel Club op dezelfde voet verder: om betere diensten en ervaringen aan te bieden, wil de club het onderhoud van de banen en de omgeving uitvoeren, zowel wat betreft de infrastructuur als de uitrusting die ter beschikking van de sporters wordt gesteld (vuilnisbakken, banken), en het groene tapijt tussen de banen vervangen.

2022 werd ook gekenmerkt door onze evenementen binnen de club, die steeds meer succes kenden; door de interclubs in AFP en Tennis Vlaanderen, waar de meerderheid van onze teams zich heeft onderscheiden; alsook door onze tornooien in mei, augustus en september 2022, die op belangstelling konden rekenen van zowel onze leden als niet-leden… Een groot succes dankzij onze gezamenlijke passie voor de gele bal! Een meer dan positieve balans voor 2022…

En een veelbelovend jaar 2023 dat ook zal rijmen met leren, wedstrijden en evenementen.

Newsletter februari 2022

Beste leden,

Een nieuw seizoen breekt aan met hopelijk een prachtige padel-lente en zomer en een terugkeer naar het ‘normale leven’ na twee jaar vol coronamaatregelen en beperkingen.

We mochten vorig jaar CUPRA verwelkomen als hoofdsponsor. Dankzij hen kunnen we investeren in het verbeteren van onze faciliteiten. Dit staat er te gebeuren:

 • Vervanging van afvalbakken en banken tussen de velden
 • Onderhoud van het terrein en de omgeving
 • Bescherming van deuren en netposten met beschermend schuim
 • Installatie van een camerasysteem op elk veld (IGTV-ervaring) waarmee u uw wedstrijden en uw mooiste punten kunt herbekijken!

Het comité heeft ook hard gewerkt om een evenementenkalender op te stellen, zodat er voldoende gelegenheden plaatsvinden om samen te genieten van het spelletje dat we zo graag spelen!

De Padel Women Only en de Padelitot avonden gaan in februari terug van start gaan. Alle datums zijn reeds vastgelegd. U kunt ze op onze website terugvinden onder het ‘categorie’. Zo kunt u ze alvast in de agenda zetten en hopen wij u op één van deze evenementen zeker te zien!

Kleine verandering ten opzichte van de vorige edities:

 • Padelitot is voorbehouden voor mannen: Er is plaats voor 24 spelers en je partner wordt aan de hand van willekeurige loting bepaald. Dit steeds op vrijdagavond van 18u tot 21u.
 • De Padel Women Only blijft, zoals de naam doet vermoeden, uitsluitend voor meisjes volgens hetzelfde principe als vorig jaar.

De maand maart is het startsein van de Interclubs 2022.

We doen dit seizoen mee bij beide organisatie. Wat wil zeggen dat we langs franstalige kant (AFP) spelen op de volgende data:

 • 19/20 maart
 • 26/27 maart
 • 23/24 april
 • 30 april/ 1 mei
 • 14/15 mei

De Nederlandse kant, georganiseerd door Tennis Vlaanderen, begint iets later en vindt plaats tijdens volgende weekends:

 • 15/16/17 April
 • 22/23/24 april
 • 29/30 april/1 mei
 • 6/7/8 mei
 • 13/14/15 mei

De ploegen die doorstoten uit de poules blijven in de daaropvolgende weekends verder strijden. Hopelijk helemaal tot de finale in het weekend van 25 en 26 juni.

Dit jaar hebben we 8 teams ingeschreven onder AFP en 4 teams voor Tennis Vlaanderen.

Hieronder vindt u de verschillende teams die met trots de kleuren van onze club zullen vertegenwoordigen. Dank je wel en veel geluk!

Voor de Interclubs vragen wij een bijdrage van 70 € per speler.

Hieronder valt :

 • Uw aansluiting (20€ die ook samen met het lidmaatschap betaald kan worden)
 • Een tenue per speler (ter waarde van 50€) met het CUPRA LOGO of een blauwe Babolat tenue met het Baudouin logo. We zien dit als een vereiste om de zichtbaarheid van onze hoofdsponsor duidelijk te maken als dank voor de gedane investeringen. Deze uitrusting kan elke dag vanaf 16 uur aan de bar worden uitgeprobeerd bij Micka. Wij verzoeken de teamcaptains om ons uiterlijk 15 februari een bestand met de gewenste maten door te sturen, zodat wij ze voor de eerste wedstrijd kunnen bestellen.
 • Elk team heeft recht op een trainingsmoment met de ploeg van 2 uur. Sommige teams hebben een vriendschappelijke wedstrijd tegen B Sports gepland. Meer details hieronder
 • Na elke interclub ontmoeting die plaatsvindt op Baudouin is er voor elke ploeg, thuis- en uitploeg een aperitief voorzien door de afdeling Padel binnen Baudouin.

Er zullen dit jaar ook 3 toernooien worden georganiseerd op Baudouin. Dit in de maanden mei, augustus en september.

De precieze data en categorieën volgen van zodra wij hier ook meer zicht op hebben.  

We hebben onze best gedaan om een mooi programma te voorzien. Om hier ten volle van te kunnen genieten, is het wel nodig om in orde te zijn op vlak van lidmaatschap. We roepen degenen die nog niet in orde zijn met hun betaling op om dit zo spoedig mogelijk in orde te brengen. Gebeurt dit niet, dan zullen we jammer genoeg afscheid moeten nemen.

Een goed seizoen voor iedereen!

Het Comité

Horeca heropening 8/5

Beste leden van de Baudouin, 

Het is met groot genoegen dat het barteam van clubhuis klaar is om u op 8 mei van 9 tot 22 uur op zijn terras te ontvangen. Dit na te veel maanden zonder jullie te hebben kunnen verwelkomen!

De sanitaire situatie vereist echter bepaalde verplichtingen.

 • Het dragen van een masker zal opnieuw verplicht zijn op het hele terrein (parking, speeltuin, toiletten, enz. ….)
 • U kunt het alleen verwijderen als u zit.
 • U wordt geïnstalleerd in groepen van maximaal 4 met een afstand van ten minste 1,50 m tussen elke bubbel van 4. (Behalve voor gezinnen van meer dan 4 personen die onder hetzelfde dak wonen).
 • Eenmaal geïnstalleerd, gelieve onnodige verplaatsingen te vermijden.
 • Er zal iets zijn om u te verfrissen en ook iets om te eten.
 • Het totale aantal mensen op het terras zal beperkt blijven tot 50 personen. Wij zullen helaas genoodzaakt zijn u de toegang tot het terras te weigeren of u te laten wachten indien het aantal reeds is bereikt. Dit is natuurlijk niet onze keuze.
 • De toegang tot de toiletten aan de zijkant (tennismuur) blijft toegankelijk 

Aarzel niet om uw plaats te reserveren door contact met ons op te nemen op 0473/80.18.70.
Denk aan de andere leden van de club die er net zo naar uitkijken als u om weer op ons mooie terras te kunnen komen en uw bezoeken dus te spreiden.
We kijken er naar uit u te zien op 8 mei!
Tot ziens.
Blijf veilig.
Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om onze Baudouin-leden, vrienden en familie te bedanken die ons in deze moeilijke tijd hebben gesteund.

Inschrijving interclub

Beste Leden,

Aangezien we nu allen zijn aangesloten bij Tennis Vlaanderen, geeft dit ons de mogelijkheid om ook langs deze zijde Interclub en Tornooien te spelen. We gij hier met de Baudouin Padel natuurlijk aan deelnemen. De bedoeling is om in totaal 8 ploegen in te schrijven over de verschillende reeksen. Dus First in First served. Voor een vlot verloop vragen wij aan de geïnteresseerden om een ploeg samen te stellen van 6 tot 8 spelers én vooral om een Kapitein aan te stellen, deze Kapitein neemt met ons contact op om zijn ploeg in te schrijven.

In theorie moeten de ploegen ingegeven worden vóór 14 maart en zou de voorjaars Interclub starten op 16 april 2021. We weten allen dat dit door COVID nog zou kunnen wijzigen, maar we denken positief en schrijven ons alvast in!

Contact : Steve De Mey – steve@baudouinpadel.be – 0485/98.18.43